غذاهای ایرانی

غذاهای ایرانی

معرفی 10 تا از قدیمی ترین غذاهای ایران غذاهای ایرانی ریشه در فرهنگ و تاریخ کهن این سرزمین دارند و از دوران هخامنشی و ساسانی تا به امروز، تنوع و طعم‌های بی‌نظیری را به ارمغان آورده‌اند. در این مقاله، به معرفی ده غذای قدیمی ایرانی از دوران هخامنشی و ساسانی می‌پردازیم.

ویژگی‌های اصلی غذاهای قدیمی ایرانی غذاهای باستانی ایران بر پایه مواد اولیه طبیعی و تازه تهیه می‌شدند. استفاده از غلاتی مانند جو و گندم، سبزیجات معطر، گوشت‌های متنوع و میوه‌های خشک از ویژگی‌های بارز این غذاها بود. همچنین، ترکیب طعم‌های مختلف مانند شیرینی، ترشی و شوری در یک غذا، نشان‌دهنده ذائقه متنوع ایرانیان باستان است.

لیست غذاهای سنتی ایرانی • خورش قورمه‌سبزی • خورش قیمه • کلم‌پلو • لوبیاپلو • کباب‌کوبیده • جوجه‌کباب • آبگوشت • آش شله‌قلمکار • کوفته تبریزی • کشک‌بادمجان بروجرد بهترین غذاهای محلی ایران؛ انواع خورش خورش‌ها از مهم‌ترین غذاهای سفره ایرانی هستند. خورش را می‌توان هم با برنج و هم با نان صرف کرد. خورش‌ها عضو ثابت اغلب مهمانی‌های ایرانی‌ها هستند و رنگ‌وبوی خاصی به سفره دل‌نشین ایرانی می‌دهند. ترکیب بی‌نظیر عطر و طعم خورش‌های ایرانی در خاطر بسیاری از گردشگران خارجی می‌ماند. خورش قورمه‌سبزی شاید بتوان خورش قورمه‌سبزی را معروف ترین غذای محلی ایران دانست. بسیار بعید است که در سراسر این کره خاکی، بتوانید یک ایرانی را پیدا کنید که قورمه‌سبزی را نچشیده باشد. این خورش یکی از لذیذ‌ترین غذاهای محلی ایران است و محبوبیتی عالم‌گیر دارد؛ تاجایی‌که حتی پیتزای قورمه‌سبزی هم ابداع شده است! پیاز، گوشت، سبزی، لیمو‌عمانی، لوبیا و روغن، مواد تشکیل‌دهنده این خورش لذیذ هستند. البته در هرکدام از شهرهای ایران دخل‌و‌تصرف‌هایی در فرایند پخت این خورش صورت می‌گیرد؛ مثلاً لوبیاقرمز با لوبیاچیتی جایگزین می‌شود یا در ادویه‌ها و ترکیب سبزی‌ها تغییراتی می‌دهند که همه این تغییرات براساس ذائقه، اقلیم و سلیقه مردم آن شهر است.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *